Pauline Hertsenberg

Rembrandtstraat 15

2678 AT  De Lier

Tel.: (0174) 51 78 02

E-mail: bizzie@xs4all.nl

CREATIEVE WORKSHOPS

Hobby Atelier Bizzie

Een tuinbeeld maken van gasbeton (celbeton)...

een stoere workshop!

 

Wat is gasbeton?

Gasbeton of celbeton is een betonsoort waar we huizen van bouwen. We noemen ze ook wel Y-tong-blokken. Door het lage gewicht van de blokken en het zachte, poreuze materiaal is het eenvoudig te bewerken met zagen, beitels, vijlen en ander klein gereedschap. Al het gereedschap is aanwezig en kan kostenloos gebruikt worden.

 

Nadat je een ontwerp het uitgekozen worden de contouren op het blok uitgetekend. Er zijn voldoende voorbeelden waaruit je kunt kiezen, eigen ontwerpen kunnen ook. Natuurlijk moet het ontwerp geschikt zijn voor het materiaal, overleg even om teleurstellingen te voorkomen.

 

groot beeld in een hele dag

Het is mogelijk om in 1 dag een beeld te maken. We werken met een blok van 60 x 40 x 10 cm. Zo’n dag duurt van 09.30 tot ± 17.00 uur, waarbij we tussendoor genieten van een heerlijke lunch.

 

Workshop Gasbeton
Hele dag
inclusief koffie, thee
en gezellige lunch:
€ 60,00 p.p.
klein beeld in een halve dag

Je kunt ook in een halve dag een beeld maken van een kleiner formaat. Je gasbetonblok is dan 30 x 40 x 10 cm. Zo’n dagdeel duurt 3 uur, waarbij we tussendoor genieten van koffie of thee met iets lekkers.

Minimaal 4 deelnemers.

 

Workshop Gasbeton
Halve dag
inclusief koffie, thee
en iets lekkers:
€ 35,00 p.p.

 

 

 

 

Afwerking

Om ervoor te zorgen dat je beeld buiten kan staan, maken we een sokkel van y-tong. Op de foto’s zie je hoe dat eruit ziet. Voor een stevigere sokkel kun je later zelf zorgen, denk bijv. aan een omgekeerde stenen bloembak. Verder wordt je beeld geïmpregneerd, zodat hij mooi blijft als hij buiten staat.

Op lokatie

De workshop kan ook heel goed op lokatie worden gegeven. Je kunt kiezen voor workshop van een hele dag (€ 60,- p.p.) of van een halve dag (€ 30,- p.p.).

Hierbij komen de reiskosten vanaf De Lier naar en van uw lokatie (€ 0,30/km).
Aantal deelnemers in overleg.

Wil je de workshop op je eigen lokatie houden, houd er dan rekening mee dat het werken met gasbeton een stoffig klusje is! Goede ventilatie, stevige werktafels en een grondzeil zijn minimale benodigdheden. Zorg voor een windstille plek, bij voorkeur onder een afdak.

Wanneer?

Op afspraak kan iedere workshop worden gegeven op alle dagen van de week. Als jouw groep een bepaalde datum op het oog heeft, bel dan even of die nog open staat. Handig is wel om een alternatieve datum bij de hand te hebben.

 

 

Wij maken ook heel graag beelden in opdracht!

 

 

Terug

naar boven

inschrijven

ALL RIGHTS RESERVED PAULINE HERTSENBERG  © HOBBY ATELIER BIZZIE DE LIER

HOBBY ATELIER BIZZIE IS INGESCHREVEN BIJ DE KAMER VAN KOOPHANDEL DEN HAAG ONDER NUMMER 56744080

REKENINGNUMMER ING-BANK: NL73 INGB 0006 4673 45 • BTW-ID: NL002024496B89