Pauline Hertsenberg

Rembrandtstraat 13

2678 AT  De Lier

Tel.: 06-11343916

E-mail: bizzie@xs4all.nl

CREATIEVE WORKSHOPS Hobby Atelier Bizzie

Workshop paverpol

 

Wat gaan we doen?

Eerst maken we de basis. Met electriciteitsdraad, aluminiumfolie en piepschuim zet je het frame van je beeld in elkaar. Omdat electriciteitsdraad buigbaar, maar ook stevig is, kun je je creatie de houding geven die je wilt. Wil je een heks maken of een ballerina, een chinees of misschien wel een dromerig bloemenmeisje, alles is mogelijk.

Ben je tevreden over de basisvorm, dan is het tijd om je kunstwerk te bekleden met stukken van het in Paverpol gedrenkte T-shirt. Als we ook dit met de nodige details (denk bijvoorbeeld aan haar, een hoedje of een mandje) hebben afgewerkt, moet het beeld drogen.

Als laatste gaan we het beeld met acrylverf afwerken, zodat je aan het einde van de workshop tevreden met een eigen 'bronzen' kunstwerk naar huis kunt gaan.

 

Iedere deelnemer maakt zijn/haar eigen creatie, zodat we niet allemaal met hetzelfde beeld naar huis gaan. Bijvoorbeeld een abstracte mensengroep, een figuurtje op een bal of een sokkel, een vogel of een eendje,  of een schilderijtje van babykleertjes.

 

Met Paverpol kun je vele kanten op! Er staan op de workshopzolder diverse voorbeelden en er liggen boekjes om ideeën op te doen. Deze voorbeelden  zijn bedoeld om je vast een idee te geven van wat je zou willen gaan maken. Tijdens de workshop leer je op een gezellige manier stap voor stap hoe het beeld gemaakt wordt en natuurlijk helpen we je waar dat nodig is.

Wat hebben we nodig?

Bijna alle materialen die voor de workshop nodig zijn, zijn aanwezig. Het enige waar de deelnemers zelf voor moeten zorgen is één of twee (oude) witte katoenen T-shirts zonder prints en een schaar die goed stof knipt (de schaar gaat onbeschadigd weer mee naar huis).

Heb je zelf een oude bloempot of een siertegel die je zou willen gebruiken als sokkel, let er dan op dat hij van natuurlijk materiaal is (steen, hout, glas, metaal). Op kunststof hecht paverpol niet goed. Overleg voor de zekerheid even om teleurstelling te voorkomen.

Recyling

Bij de workshop paverpol wordt vaak gebruik gemaakt van oude spullen. Heeft u bijvoorbeeld oude handdoeken, theedoeken, terracotta potjes of randjes kant liggen, die u niet meer gebruikt? Gooi ze niet weg, we houden ons van harte aanbevolen.

Tot slot:

Je kunt beter niet je beste kleren aantrekken! En denk even aan een boodschappenkrat of een plastic tas om je beeld in te kunnen vervoeren.

 

Voorbeelden

 

 

inschrijven

 

 

 

 

ALL RIGHTS RESERVED PAULINE HERTSENBERG  © HOBBY ATELIER BIZZIE DE LIER

HOBBY ATELIER BIZZIE IS INGESCHREVEN BIJ DE KAMER VAN KOOPHANDEL DEN HAAG ONDER NUMMER 56744080

REKENINGNUMMER ING-BANK: NL73 INGB 0006 4673 45 • BTW-ID: NL002024496B89

Terug

naar boven